Junkers Onderhoud

 

Onderhoud aan je Junkers condensatieketel of kortom verwarmingsketel te Antwerpen nodig ? Een slecht of niet-2-jaarlijks junkers onderhoud, zal het rendement van je ketel aanzienlijk verlagen.

Stan vermassen houdt jouw Junkers CV ketel in topconditie !

Een Junkers cv ketel onderhoud verschilt qua type installatie en brandstof. Wij zijn gespecialiseerd en gecertificeerd met betrekking tot het onderhoud van jouw condensatieketel en hoog rendement verwarmingsketel, gasketel of mazoutketel. Elke Junkers CV ketel tussen 20 kW tot en met 100 kW dient een verplicht periodiek onderhoud te ondergaan. Men maakt een onderscheid tussen gasketels en mazoutketels. Na het Junkers Onderhoud van je CV ketel ontvang je een verbrandingsattest en een reinigingsattest.

Junkers Onderhoud

Naast de veiligheid van jouw gezin en woning, zal het periodiek cv ketel onderhoud, de levensduur van jouw installatie verlengen en het rendement langer op peil houden. 

Veiligheid, hoog rendement en lagere energiekosten

 

Hoe onderhouden wij jouw Junkers ketel?

 1. Demonteren onderdelen
 2. Alle onderdelen zoals brander en ventilator worden van de Junkers condensatieketel of HR ketel verwijderd. Hierdoor is de warmtewisselaar bereikbaar en kan deze grondig gereinigd worden. Ook de onderdelen die verwijderd werden worden onderhouden.
 3. Warmtewisselaar en onderdelen reinigen
 4. De warmtewisselaar, brander, ventilator en andere onderdelen worden grondig gekuist. De elektrodenset wordt vervangen indien nodig. Bij een gascondensatieketel wordt tevens de siffon gereinigd.
 5. Druk installatie en expansievat controleren
 6. De waterdruk van jouw cv-installatie en voordruk expansievat worden gecontroleerd en indien nodig terug op punt gezet.
 7. Dichtingen vervangen
 8. Bij het terug monteren van de chauffageketel worden alle dichtingen vervangen zoals voorgeschreven door de fabrikant. Enkel dichtingen van het merk zelf worden hiervoor gebruikt.
 9. testen op (rook)gasdichtheid
 10. Na het terug monteren van alle onderdelen wordt de Junkers installatie getest op gas- en rookgasdichtheid. Hierdoor garanderen wij voor 100 % een veilig onderhoud.
 11. Verwarmingsketel uitmeten
 12. De rookgassen van jouw verwarmingsketel worden uitgemeten door middel van een rookgasanalysator. Hierdoor kunnen we nagaan of jouw gasketel veilig en milieuvriendelijk brandt. Oa CO en zuurstof worden gemeten, alsook het rendement van jouw Junkers CV ketel.
 13. Digitaal opmaken verbrandings- en reinigingsattest
 14. Op het einde van het onderhoud schrijven we de attesten uit. We maken deze verbrandingsattesten en reinigingsattesten op een digitaal platform waardoor we garanderen dat ze conform zijn.

Keuringsattest belangrijk

Wij zijn als Junkers expert wettelijk gemachtigd om een keuringsattest voor jouw Junkers cv ketel af te leveren. Deze keuring is verplicht voor het ingebruik nemen van een nieuwe centrale verwarming. Het keuren zal ook moeten gebeuren wanneer de cv ketel of brander vernieuwd werd of wanneer deze verplaatst werd.

 

Heeft u een expert nodig?

Neem dan contact op met ons en een van onze experten komt langs om uw probleem op te lossen!

DRINGENDE HULP: 0486 88 88 00 Contactformulier